23 juli, dag van de opname

 

Vanmorgen was het vroeg dag. Ik, Sandra, was al op tijd wakker. Guido ging nog even sporten en een voor een kwamen de kids uit bed rollen. Jeremy was ondanks de spanning goed gemutst. Nog even een paar van zijn favoriete narcose en operatie geintjes. De laatste dingen in de koffers, cadeautje van oma en tante Bianca in ontvangst nemen, onze lieve Beagle Amber naar oppas Madelon en Boy en gaan!!

 

Het was goed te doen op de weg. Wel veel regen. Hopenlijk betekent dat niet een weekje wegspoelen in Maastricht :-( Eenmaal in Maastricht was het bedenken wat te eten. Het werd de Mc Donalds...uiteraard ;-). En, natuurlijk viel de navigatie uit en stond de familie Knots midden in het centrum van Maastricht zonder te weten waar naartoe te moeten.... Uiteindelijk is het ons dan toch gelukt en hebben we lekker kunnen eten.

 

Na het eten zijn we meteen doorgereden naar het UMC+. Daar werden we op afdeling B2 welkom geheten door de verpleegkundigen en kregen we een rondleiding op de verpleegafdeling, de PICU (kinder intensive care) en de Medium Care. Jeremy moest nog twee buisjes bloed afstaan om de bloedgroep te bepalen en moest worden gemeten en gewogen. Hailey en Joey vonden het allemaal maar interessant en stonden er met de neuzen bovenop. Ze mochten ook nog even de afgenomen buisjes bloed van Jeremy schudden, dit tegen het stollen. Voor Hailey superstoer natuurlijk!! Jeremy heeft zich vervolgens in de chill stand geinstalleerd in bed. Op de vraag of papa of ik bij hem zullen slapen kregen we het alom bekende "neuuu" te horen. Hij vindt het wel lekker rustig zo ;-) Wij zijn ons toen maar gaan melden in het Ronald Mc Donald Huis. Wat ontzettend goed geregeld daar allemaal en wat een nobel werk dat deze vrijwilligers daar verrichten!!! Het ontbreekt de ouders en kinderen hier echt aan niets! Nou is ons bezoek hier als het goed is maar voor een nachtje, maar voor al die mensen met soms ernstig zieke kinderen is dit een huis zo ontzettend noodzakelijk! Had me natuurlijk wel eens een voorstelling gemaakt van dit huis maar nu we het zelf ervaren zien we hoe belangrijk en fijn het is dat je uit kunt wijken naar een plek als deze.

 

Morgenvroeg zal Jeremy om 07.30 uur op de afdeling Neurofysio voorbereid worden op de operatie. Om 08.00 uur mogen we met hem mee tot aan de "sluis". Daarna zal Guido verder met hem gaan naar de OK. Hopen dat Jeremy goed kan slapen.....hopen dat we allemaal goed kunnen slapen.....tot morgen.